REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Borș de miel.
Ai nevoie de. Coadă, capul și 300 de grame de coaste de miel. 1 salată verde. 1 morcov. 1 păstărnac. 1 legatură ceapă verde. 1 legătură usturoi verde. 3 linguri orez. 1 litru de borș. 150 grame smântână. 2 litri apă și sare.
Cum procedezi. Speli carnea în mai multe ape și o pui la fiert în 2 litri de apă rece. Îndepărtezi spuma formată în timpul fierberii până când supa rămâne limpede. Cureți morcovul si păstârnacul le tai după preferință și le adaugi în supă.
Când carnea a fiert o porționezi. Speli salata verde o lași să scurgă. Cureți ceapa și usturoiul le tai mărunt si le adaugi în ciorbă împreună cu orezul ales și spălat. Fierbi totul la foc mediu. Într-un alt vas fierbi borșul si îndepărtezi spuma. După 10 min de fierbere torni borșul amesteci și lași ciorba să mai dea în câteva clocote.
Bați smântâna cu 2-3 linguri de supă iei oala de pe foc și dregi ciorba. La servire adaugi pătrunjel.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII – coana Geta
POFTĂ BUNĂ!