13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cea mai bună supă de roșii

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cea mai bună supă de roșii. „Ce să mai gătesc eu astăzi?”, o întrebare la care uneori e așa greu să găsești un răspuns rapid.

Consulți membrii familiei cu privire la ce ar dori să mănânce, cauți câteva rețete pe internet și până la urmă improvizezi ceva. În astfel de zile, când ești în pană de idei și nu știi ce să gătești rapid, ușor, fără să cheltuiești „o căruță de bani”, iar supa de roșii te poate „salva”.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cele mai grozave chiftele din dovlecei

Este o alegere ideală atunci când vrei să obții un preparat delicios și sănătos, fără să pierzi mult timp în bucătărie. Acrișoară și parfumată, supa poate fi făcută vara din roșii crescute, poate, în grădina proprie sau iarna, din bulionul de casă.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Oricând ai alege să prepari această supă, cu siguranță va ieși delicioasă. Ca să te convingi poți încerca una dintre rețetele noastre pe care le-am găsit în caietele bunicii.

Supă de roșii cu usturoi

Știm cât de gustoasă poate fi combinația de roșii cu usturoi mai ales din rețetele de bruschete. Această combinație își poate găsi gustul ideal inclusiv în supe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara supa de roșii cu usturoi.

Ingrediente:

⦁ 800 g roșii
⦁ 1 ceapă
⦁ 5 căței de usturoi
⦁ 2 crenguțe de busuioc
⦁ 1 linguriță cimbru uscat
⦁ sare, piper

Mod de preparare:­

⦁ În primul rând, pregătește roșiile pentru supă, spală-le și taie-le în două bucăți, apoi pune-le să fiarbă câteva minute, până se înmoaie bine;
⦁ Când încep să se decojească, dă-le printr-o sită nu foarte deasă și pasează-le până obții o pastă fină;
⦁ Într-o oală separată adaugă uleiul, lasă-l la încins 1-2 minute, apoi, timp de 5 minute, călește usturoiul și ceapa tăiate mărunt;

CITEȘTE ȘI. Până la cât crește vârsta de pensionare la femei. Mare pedeapsă din partea Statului

⦁ După ce ai călit legumele, adaugă peste ele sucul de roșii împreună cu cimbrul uscat și crenguțele de busuioc și lasă totul să fiarbă 15 minute;
⦁  Adaugă apă și sare după cât de consistentă vrei să fie supa și las-o să fiarbă până începe să clocotească. Apoi acoperă oala cu un capac și lasă supa să fiarbă în 15 minute la foc mic;
⦁  În final, scoate crenguțele de busuioc și pasează toată compoziția folosind un mixer sau un blender;
⦁  Acum supa de roșii cu usturoi este gata și o poți servi împreună cu parmezan ras și crutoane.

CITEȘTE ȘI. Comuna din Argeș, transformată în Mecca pentru celebrele pateuri cu brânză

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie