REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cele mai delicioase cornulețe umplute cu gem de căpșuni. Dacă ai preparat deja gemul de căpșuni, testează-i gustul preparând o rețetă de cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat. Vor fi delicioase, mai ales savurate dimineața, în pauza de cafea.
Cornulețele fac parte din categoria fursecurilor gustoase și spornice. Se pot prepara cu diferite ocazii speciale, pe lângă alte fursecuri delicioase. Din aceeași categorie de rețete îți mai propunem să încerci și rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.
Mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat.
Ingrediente
- 1 ou
- un praf sare
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr iaurt cremos
- 10 gr praf de copt
- 550-600 gr făină
- 2 ml esență de vanilie
- 1 lingură de oțet
- 275 gr gem de căpșuni
- zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Cum prepari aluatul pentru cornulețe umplute cu gem de căpșuni
Ia un bol încăpător și amestecă în el făina amestecată cu praful de copt și sarea. Apoi trece amestecul prin sită și creează un loc adânc la mijlocul acestuia. Pune acolo untul moale, oul, oțetul, iaurtul și esența. Folosind un mixer de mână, sau o spatulă, începe să amesteci ingredientele de la centru, adăugând în amestec și făina de pe marginile bolului. Când aluatul devine compact, frământă-l cu mâinile până când nu va mai fi lipicios.
Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune-l la rece pentru 20-30 de minute.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cele mai delicioase cornulețe umplute cu gem de căpșuni
Descoperă și o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni.
După ce aluatul s-a relaxat pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în 5-6 părți pe care le modelezi sub formă sferică. Apoi, folosind sucitorul de aluaturi, întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie circulară cu grosimea de 2-3 mm Decupează fiecare foaie în forme triunghiulare.
Ia câte o linguriță din gemul de căpșuni și pune la baza triunghiurilor. Apoi rulează-le de la bază către vârf, cu gemul în interior.
Pune hârtie de copt în tăvi și așază minunatele cornulețe umplute cu gem de căpșuni în ele, la mici distanțe unele față de altele. Introdu tăvile în cuptor și coace cornulețele la 175 de grade pentru 15-20 de minute.
Poți folosi funcția de ventilație, dacă introduci două tăvi în același timp în cuptor.
Trece cornulețele prin zahăr pudră imediat ce le scoți din cuptor.
Sunt delicioase și se vor frăgezi din ce în ce mai mult pe măsură ce se mai învechesc.
Descoperă aici și rețeta pentru gem de căpșuni fără zahăr.