REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ciocolată de casă, gustul copilăriei gata în 20 de minute. Când ai poftă de ciocolată, îți recomandăm să încerci cea mai simplă rețetă de ciocolată de casă. Se face imediat, nu ai nevoie de ingrediente multe, iar rezultatul este delicios. Iată cum faci ciocolată de casă în doar 20 de minute.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ciocolată de casă, gustul copilăriei gata în 20 de minute
Împreună cu salamul de biscuiți, ciocolata de casă este unul dintre deserturile copilăriei, pe care bunicile noastre îl pregăteau adesea. Rețeta clasică s-a păstrat și acum, iar gustul este neschimbat: cea mai bună ciocolată de casă. Un preparat ce poate fi păstrat la frigider și consumat oricând îți este poftă, ca atare sau împreună cu fursecuri pregătite în casă, biscuiți de casă șprițați ori care poate fi pus în compoziția unei creme de prăjituri. Iată rețeta pas cu pas!
Cum faci ciocolată de casă:
1. Se amestecă laptele și cacaua, după care se cern într-un vas.
2. Apa și zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul și se amestecă topindu-l.
3. Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele mărunţite puţin si se mixează bine.
4. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore.
INGREDIENTE
- 180 g zahăr
- 120 g unt
- 270 g lapte praf
- 50 g cacao
- 50 g alune de padure
- 100 ml apa.
Rețeta de ciocolată de casă este gata! Poftă bună!