29.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 6 iulie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă. Secretul pentru o vișinată aromată și gustoasă constă, așadar, într-un alcool de bună calitate, de exemplu o vodcă. Mai jos găsești secretele unei vișinate deosebite, pregătită în casă, după o rețetă tradițională. Cantitățile prezentate pentru un kilogram de fructe.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai pufos pandișpan cu cireșe. Se face super rapid

În primul rând, se îndepărtează frunzele și codițele vișinelor, se spală foarte bine și se scurg de apă. Fructele curățate se pun într-o damigeană sau într-un alt recipient din sticlă pe care îl aveți la îndemână, precum ar fi un borcan, în funcție de cantitatea de vișinată pe care vreți să o obțineți.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

Se pun straturi peste straturi. Un prim strat de fructe, unul de zahăr sau miere de albine și tot așa. Este indicat a damigenele să fie de aproximativ un sfert din capacitate pentru că, ulterior, recipientul trebuie agitat pentru a se dizolva zahărul sau mierea.

După ce ai pus toate fructele în recipient, gura acestuia se leagă cu tifon pentru a lăsa siropul să respire. Trebuie lăsat la cald, dar nu în soare. Recipientul se agită în fiecare zi, de 2-3 ori, pentru a se dizolva zahărul. Tot procesul durează între 8 și 10 zile. Ia aminte că dacă vei folosi zahăr brun sau miere de albine, culoare va fi automat mai închisă, așa că nu trebuie să îți faci griji.

CITEȘTE ȘI. Ingredientul secret care îți face pastele să îți iasă ca-n Italia

După ce s-a topit zahărul completd, poți adăuga 200-3000 ml alcool dubli rafinat de 90 de grade. Este foarte important să folosești alcool dublu rafinat, iar după ce se macerează conținutul poți adăuga țuica.

Alcoolul dublu rafinat poate fi pus direct peste fructe și sirop sau poți pune alcoolul peste sirop după ce îl scurgi. Ambele variante sunt corecte. Cu toate astea, aroma va fi mai bună dacă adaugi alcoolul peste fructe. Vișinata va avea și mai puțin alcool dacă alegi să faci acest lucru.

CITEȘTE ȘI.  Cremă de zahăr ars, rețetă originală

POFTĂ BUNĂ – REȚETE DIN CAIETELE BUNICII

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Doliu în Muscel. A murit un cunoscut om de afaceri

Doliu în Muscel. A murit un cunoscut om de afaceri. Este vorba despre patronul care la granița dintre Câmpulung...

Alte știri din aceeași categorie