3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Negresă grecească de casă, însiropată bine, de se topește în gură

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Negresă grecească de casă, însiropată bine, de se topește în gură. Este un desert delicios, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură gustoasă, dar și care este modul de preparare!

Rețeta grecească de negresă de casă glazurată și însiropată este extrem de ușor de pregătit, însă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert delicios!

Ingrediente:

Pentru aluat:

-8 ouă

-200 gr de zahăr

-250 ml de ulei

-180 gr de griș

-100 gr de făină

-80 gr de pudră de cacao

-1 plic de praf de copt

-coaja rasă de la o portocală

-1 plic de zahăr vanilat

Pentru sirop:

-500 ml de apă

-100 gr de ciocolată

-400 gr de zahăr

-2 linguri de pudră de cacao

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Negresă grecească de casă, însiropată bine, de se topește în gură

Pentru glazură:

-200 gr de ciocolată

-200 ml de frișcă.

Mod de preparare:

Într-un bol se pune apă și se amestecă foarte bine cu zahărul și cu pudra de cacao. Se pune bolul pe foc și se gătește pentru aproximativ trei minute. Este necesar ca zahărul să se topească complet, astfel că trebuie amestecat încontinuu.

În momentul în care zahărul s-a topit, se ridică de pe foc bolul și se pun bucățelele de ciocolată. Se amestecă foarte bine, până când acestea se topesc, apoi se lasă la temperatura camerei cât timp se pregătește aluatul.

Ouăle se mixează foarte bine alături de zahărul tos și zahărul vanilinat. Se toarnă uleiul, după care se pune coaja de la portocală și celelalte ingrediente uscate. Se amestecă foarte bine, până în momentul în care se obține un aluat gros.

Aluatul obținut se pune într-o tavă care să aibă hârtie de copt. Se nivelează foarte bine și se dă tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. Aluatul trebuie să treacă testul scobitorii.

Aluatul se scoate din cuptor, se înțeapă cu o scobitoare din loc în loc și se toarnă peste el siropul. Se lasă la răcit, iar în acest timp se pregătește glazura de ciocolată.

Ciocolata și frișca se pun într-o oală, iar oala se pune pe foc. Se amestecă foarte bine, până în momentul în care se obține o compoziție omogenă. Se toarnă glazura peste negresă, iar mai apoi se dă prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi este gata de servit. O puteți decora cu alune. Poftă bună!

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie