REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu foi fragede, coapte pe dosul tăvii, fără a folosi cântarul! Bucură-te de această prăjitură cu foi fragede, o delicatesă tradițională care va încânta întreaga familie!
Multe gospodine evită să pregătească prăjitura cu foi de teama de a nu le reuși foile, însă aceste două rețete de foi pe dosul tăvii pentru prăjituri, sunt cele mai simple și cu succes garantat.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Brioșe în doar 2 minute
Aluatul pentru foile de prăjituri este destul de simplu, iar ingredientul de bază pentru a le frăgezi este amoniul pentru prăjituri, însă se poate folosi la fel de bine și cu același succes și bicarbonatul de sodiu.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu foi fragede, coapte pe dosul tăvii, fără a folosi cântarul!
Chiar dacă necesită mai mult timp și răbdare prepararea prăjiturilor pe dosul tăvii, acestea merită tot efortul pentru că sunt extreme de gustoase, se porționează foarte frumos și sunt și foarte spornice.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post
Ingrediente: Aluat:
- 6 ouă
- 14 linguri de lapte
- 14 linguri de zahăr
- 14 linguri de ulei
- 1 plic de amoniac
- Făină
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate
Crema:
- 1 litru de lapte
- 5 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- 4 linguri de cacao
- 1 pachet de margarină
Timp de preparare: Sub 90 de minute.
CITEȘTE ȘI. Supermarketul care oferă clienților câte un litru de ulei proaspăt, GRATIS
Mod de preparare:
- Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, adăugând treptat făina până când obții un aluat elastic.
- Aluatul se împarte în 9 bucăți, care se coc pe tava întoarsă de la aragaz. Fiecare foaie se coace timp de 3-4 minute în cuptor.
CITEȘTE ȘI. Reduceri imense de Azi la LIDL. Produsele cele mai căutate de români se vând ca pâinea caldă
Pentru cremă, se oprește o cană de lapte, iar restul se pune la fiert împreună cu margarina. Separat, se amestecă făina, zahărul și cacaoa cu cana de lapte rezervată, apoi se adaugă peste laptele cu margarină. Se amestecă până când compoziția se îngroașă și devine o cremă consistentă. Se dă la rece.
CITEȘTE ȘI. Dispar ouăle din toate supermarketurile! Cât este prețul la ouă înainte de Paște!
Se așează alternativ foile de aluat și crema, apoi se finalizează cu un strat de cremă pe partea de sus a prăjiturii. Repetă această procedură pentru celelalte 6 foi.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.