REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura cu marmeladă și nuci. Rețeta din 1974. Nu e glumă, e nostalgie pură.
Rețeta de prăjitură cu marmeladă și nuci este o rețetă pe care o întâlnim într-o carte de bucate din anul 1974. Nu este foarte complicat de făcut, iar rezultatul îți va aduce aminte cu siguranță de copilărie.
CITEȘTE ȘI. Într-o comună celebră pentru sărăcie, din Argeș găsești cele mai bune gogoși. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu
Ingrediente
– 6 ouă
– 6 linguri zahăr tos
– 1 ceașca ulei
– 1 ceașcă lapte
– 1 pliculeț praf de copt
– puțină sare.
– făină cât cuprinde (aluatul obținut trebuie să poată fie întins)
– 3 linguri marmeladă
– 150 g nucă măcinată
– zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Se ia un mixer și se amestecă bine ouăle cu zahărul. Se adaugă pe rând în cantități mici uleiul și laptele, praful de copt și un praf de sare. Se adaugă făina cât cuprinde și se frământă un aluat (atât făină cât va cuprinde ca să se poată obține un aluat care se poate întinde).
Aluatul se împarte în două și se întinde pe o suprafață plană presărată cu făină, de grosimea unei jumătăți din degetul mic.
CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză într-o celebră comună din județul Argeș
Prima foaie luată cu sucitorul (învîrtită pe acesta) se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Peste prima foaie se întinde marmelada amestecată cu nucile și se acoperă cu foaia a doua.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura cu marmeladă și nuci. Rețeta din 1974
Se coace la foc potrivit.
Când e gata prăjitură, se taie în bucăți potrivite și se presară cu zahăr pudră vanilat.
Se servește.
Poftă bună!
Marmelada folosită la această prăjitură trebuie să fie acrișoară, cum ar fi de caise, zmeură sau prune.
sursa – rețeteistorice.ro
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.