REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu ness.
Pentru blat ai nevoie – de 6 albușuri, 200 grame zahăr, 4 gălbenușuri, 4 linguri făină, ½ plic praf copt,1 lingură zeamă lamâie,150 grame nuci sau alune,1 lingură făina pentru tavă.
Pentru creamă – 200 grame unt, 2 gălbenusuri, 150 gr zahăr pudră, 3 lingurițe ness negranulat, 1 pahar nucă măcinată.
Cum procedezi – Prăjești nucile sau alunele în cuptor, apoi le macini. Pentru blat bați albusurile spumă cu zaharul, apoi adaugi gălbenușurile, praful de copt stins cu zeama de lămâie, nuca sau alunele. După fiecare ingredient amesteci ușor pe vertical. Torni compoziția în tava tapetată. Coci blatul 20 minute în cuptorul preîncălzit la foc mijlociu.
Pentru creamă freci untul spumă cu zahărul, gălbenușurile și nesul, nuca și omogenizezi. Întinzi crema pe blatul rece și lași prăjitura în frigider o oră.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII – coana Geta
POFTĂ BUNĂ!