9.6 C
Campulung Muscel
marți, 29 octombrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu prune și bezea. Nu există alta mai bună și simplă!

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu prune și bezea. Nu există alta mai bună și simplă! Atât caldă cât și rece este o bunătate. Straturile se completează criminal – fraged, dulce-acrișor, crocant.

Se face foarte simplu, în maximum 15 minute e gata. E nevoie doar de relaxare și totul este perfect. Mai ales acum că este sezonul prunelor și totul este minunat la final.

CITEȘTE ȘI. Anunț oficial. Cum vor fi indexate pensiile din luna ianuarie 2025. Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale

Ingrediente:

  • 140 grame unt
  • 4 oua
  • 150 grame zahăr + 6 linguri
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 250 grame făină
  • un plic praf copt
  • coaja rasă lămâie
  • un plic zahăr vanilat
  • 800 grame prune
  • un vârf cuțit sare.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

Mod de preparare prăjitură cu prune și bezea:

  1. Mixează untul împreună cu zahărul până ce se topesc toate granulele de zahăr.
  2. Adaugă gălbenușurile celor 4 ouă, pe rând, mixând după fiecare.
  3. Amestecă făina cu praful de copt, coaja rasă și sarea și adaugă peste compoziție.
  4. Omogenizează.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post

  1. Unge o tavă de 22/26 cm cu unt și distribuie compoziția cu lingura.
  2. Cu mâna ușor umedă nivelează-o în mod egal peste tot.
  3. Spală prunele, scurge-le bine și scoate-le sâmburii.
  4. Rupe-le în două și așează-le peste prăjitura cu coaja în jos.
  5. Presară peste ele nucă măcinată.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum se face un chec perfect după o rețetă românească veche a Sandei Marin

  1. Mixează spuma albușurile cu un vârf cuțit sare, zahărul vanilat, și adaugă treptat cele 6 linguri zahăr rămase.
  2. Nu te opri până ce zahărul nu e topit complet și compoziția formează țepi la atingere.
  3. Pune, lingură cu lingură, peste prune, nivelează, formează țepi cu lingura și dă tava în cuptorul preîncălzit.
  4. Coace prăjitura la foc mic (150-160 grade) până ce bezeaua devine aurie.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă. Unul dintre actorii...

Alte știri din aceeași categorie