REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Un tort delicios cu aromă intensă de cocos. Acest tort se prepară, de obicei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru că este alb și imaculat ca zăpada.
Însă este potrivit pentru orice moment festiv, dar și pentru weekend-urile petrecute cu familia și prietenii. Combinația dintre nuca de cocos, crema de mascarpone cu frișcă și migdalele din bomboanele de cocos este una divină. Cucerește într-o secundă pe oricine adoră gustul dulce, dar și aromat.
Tort Raffaello – Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât a unui tort clasic, nu sunt ingrediente complexe, ci din cele comune unei rețete de desert.
Pentru un blat de tort cu diametrul de 25 cm:
- 10 albușuri
- 150 gr zahăr tos
- un praf de sare
- 1 păstaie de vanilie
- 100 gr fulgi de cocos
- 50 gr făină
- puțin unt pentru uns forma de copt.
Pentru cremă:
- 10 gălbenușuri
- un praf de sare
- 200 gr zahăr
- 500 ml lapte
- 50 gr amidon alimentar
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 250 gr mascarpone
- 250 ml frișcă naturală
- 100 gr fulgi de cocos
Pentru sirop:
- 350 ml apă
- 50 gr zahăr
- 2 lingurițe cu lichior de cocos.
Pentru decor:
- 250 ml frișcă îndulcită
- bomboane Raffaello
- fulgi de migdale
- 50 gr fulgi de cocos.
Tort Raffaello – Mod de preparare
Începe cu prepararea blatului, așa cum e recomandat să procedezi în cazul oricărei alte rețete de tort. În timp ce blatul se coace și apoi se răcește, prepari siropul și crema.
Cum prepari blat de tort cu nucă de cocos
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi separă albușurile de gălbenușuri. Pune gălbenușurile deoparte pentru cremă, iar peste albușuri presară puțină sare.
Bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce le bați energic cu mixerul. După ce obții o bezea fermă, îndepărtezi mixerul și folosești o spatulă.
Încorporează în bezeaua de albușuri mai întâi făina, apoi nuca de cocos, adăugate treptat. Amestecă încet cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua. Adaugă și vanilia.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Un tort delicios cu aromă intensă de cocos
Pune hârtie de copt într-o formă de copt cu diametrul de 25 cm și întinde compoziția pentru blat în ea. Nivelează-i suprafața uniform.
Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius
Pentru a prepara siropul, fierbe apa cu zahărul până la topirea acestuia și lasă siropul să se răcorească. Adaugă lichiorul de cocos și amestecă pentru a se distribui uniform.
Cum prepari crema pentru tort Raffaello
Amestecăm gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul, apoi adaugă amidonul și laptele rece. Fierbe compoziția pe baie de aburi, amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă.
Adaugă vanilia și lasă crema să se răcească, apoi o amesteci cu mascarponele. Bate frișca până când capătă consistență și adaug-o în cremă. Adaugă și nuca de cocos și omogenizează bine crema. Descoperă și o rețetă mai simplă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.
Cum montezi și decorezi tortul
Secționează blatul răcit în două părți și însiropează-le.
Împarte crema în două părți. Pune o parte între secțiunile de blat, iar cu a doua parte decorează tortul deasupra și de jur împrejur.
Presară nucă de cocos peste tort și decorează-l cu bomboane Raffaello pe care le găsești în orice magazin de dulciuri sau le poți prepara acasă.