REȚETE DIN CAITELE BUNICII. Cum să prepari frișca de casă fără să se lase. Nu muți știu acest aspect, însă, frișca este, de fapt, grăsimea din laptele integral.
Aceasta se obține prin separarea din laptele pasteurizat, mai apoi fiind omogenizată în așa fel încât grăsimea să se distribuie uniform și să capete o textură specifică.
Frișca are o textură delicată și o aromă deosebită, aceasta fiind, de cele mai multe ori, vedeta deserturilor. Însă, multe gospodine o evită când pregătesc prăjituri sau torturi.
Chiar dacă nu este foarte complicat să o prepari, frișca nu rezistă foarte mult timp. Astfel, cofetarii au mereu un truc de mare ajutor în privința acesteia .
Ei bine, frișca se face din smântână grasă bătută bine. În cazul preparării ei se recomandă folosirea unui mixer, aceasta trebuind să ajungă cremoasă și pufoasă. Compoziția ei se îndulcește cu zahăr granulat sau cu vanilie, această variantă fiind numită crenă chantilly.
REȚETE DIN CAITELE BUNICII. Cum să prepari frișca de casă fără să se lase
Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că frișca nu se întărește, oricât ai mixa-o, iar apoi, după ce reușim să îi dăm textura dorită, se lasă după câteva ore.
Așadar, pentru a se asigura că frișca își păstrează consistența, cofetării folosesc o smântână cu un conținut ridicat de grăsime. Aceasta trebuie să fie între 30 și 35%.
Mai mult decată atât, această smântână trebuie să fie rece în momentul preparării. Se recomandă chiar să fie ținută la congelator în jur de jumătate de oră înainte de a fi bătută.