De-a lungul timpului suedezii s-au preocupat de romii din zona de nord judeţului Argeş. Aceştia au făcut tot posibilul ca traiul persoanelor de etnie romă să fie egal cu cel al românilor, adică aceste persoane defavorizate să aibă buletine, acte de proprietate, acces la învăţământ şi băi comunale. Mai mult decât atât străinii s-au ocupat ca aceştia să fie integraţi pe piaţa muncii şi s-au preocupat ca meseriile romilor să fie recunoscute în ţară şi străinătate oferindu-le acestora cursuri gratuite de pregătire profesională.
Pentru ca tinerii să nu mai cadă atât de uşor în capcana traficanţilor, s-a iniţiat o campanie de conştientizare în Romania, adresată deopotrivă tinerei generaţii dar şi familiilor, liderilor informali şi reprezentanţilor autorităţilor publice locale. În acest sens, romii din cătunul Valea Măcelarului, comuna Bughea de Jos au fost informaţi despre pericolele la care se pot expune atunci când pleacă la muncă în străinătate. Pe tema „Ce faci cu libertatea de a munci?” au vorbit romilor Aurora Martin, expert în cadrul Ministerului Muncii, Ronnie Matthew Harris, director „I AM Campaign” în Statele Unite ale Americii, şi Florin Ianovici, directorul Fundaţiei „Viaţă şi Lumină”. La eveniment au participat şi autorităţile locale din Bughea de Jos, dar şi liderul romilor musceleni, Marian Neagoe, şi şeful Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Câmpulung, Paul Petrescu.
Aceste întâlniri nu se opresc aici, vor avea loc ori de câte ori este nevoie, pentru ca aceste persoane defavoriyate să se alinieze normelor europene.