S-a deschis Transfăgărășanul. Turiștii au dat buluc și la mănăstire… Zilnic, autocare cu turişti români sau străini ajung în prima capitală a Ţării Româneşti. De asemenea, în această perioadă s-a dat startul concediilor de vară, astfel că mulţi români se îndreaptă spre zona de nord a Văii Argeşului.
Turismul ecumenic, principala atracţie
Situată la capătul unui bulevard cu tei bătrâni de sute de ani, Mănăstirea Curtea de Argeş este cel mai important loc de pelerinaj şi rugăciune din judeţul Argeş.
„Ne doream de mai mulţi ani să ajungem la celebra mănăstire zidită de Meşterul Manole. Anul acesta, împreună cu un grup de prieteni am reuşit să venim aici şi suntem foarte încântaţi de ceea ce am văzut. Ne-am cazat la o pensiune aproape de munte şi în următoarele două zile vom merge în drumeţii pe Transfăgărăşan, mai ales că sunt câteva trasee montane pe care consider că le vom putea parcurge cu uşurinţă”, ne-a explicat o tânăra venită cu prietenii din Capitală.
Şoseaua Transfăgărăşan care se află pe Drumul Naţional 7C leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România – Munţii Făgăraş prin judeţele Argeş şi Sibiu, a fost redată circulaţiei mai devreme de 1 iulie datorită condiţiilor meteo favorabile.
„Venim de la Sibiu şi pot spune că pentru infrastructură s-ar putea investi mai mult. În Argeş drumurile sunt proaste, iar indicatoarele către principalele monumente istorice lipsesc cu desăvârşire. A fost o adevărată aventură să descoperim ansamblul Sfântul Nicolae Domnesc, iar spre Mănăstirea Argeşului am fost îndrumaţi de localnici. O altă problemă întâlnită în Curtea de Argeş a fost lipsa toaletelor publice, precum şi lipsa cişmelelor”, a adăugat un alt turist.
La capitolul minusuri pentru Curtea de Argeş putem adăuga faptul că nu există nicio atracţie în afară de monumentele istorice. Turiştii, după ce au vizitat monumentele istorice nu mai au ce face.