S-au desprins stânci după un versant la Sătic. Tragedia este că au lovit un turist, în mișcare!
Un accident produs pe raza comunei Rucăr ar fi putut avea un final tragic. Un turist a fost lovit de o bucată de stâncă, ce s-a desprins de pe un versant. Din fericire, bărbatul a suferit doar un traumatism minor.
O bucată de stâncă, s-a desprins dintr-un versant, în comuna Rucăr, sat Sătic, în zona Uzinei, a lovit un turist. Bărbatul se pregătea să se urce pe un perete al versantului, destul de abrupt.
CITEȘTE ȘI. Banca Transilvania din Câmpulung Muscel deschide un nou sediu care se învârte după soare
Nu a apucat să facă escaladarea, pentru că o bucată din acest perete s-a desprins și l-a lovit în zona capului. Imediat a fost sunat la 112 și s-a cerut ajutor de specialitate. La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Punctul de Lucru Rucăr, Detașamentul Câmpulung.
Pompierii au făcut o recunoaștere a zonei pentru a stabili dacă mai sunt pericole. De asemenea cadrele SAJ au preluat bărbatul și l-au stabilizat. Acesta era conștient. Victima a fost preluată de cadrele medicale.
În zona respectivă nu au mai fost alte probleme, nu au fost pietre căzute pe carosabil, iar după stabilizare și preluarea turistului, zona a fost redată circulației.
CITEȘTE ȘI. VIDEO. Casă înghițită de flăcări. Incendiu devastator. S-au văzut până la Cer
Sătic, sat aflat în comuna Rucăr, județul Argeș. Satul are aproximativ 200 de locuitori și este situat pe valea superioara a Dâmbovitei, între culmile estice ale Munților Iezer-Păpușă și Piatra Craiului. Saticul este cunoscut de localnici că având trei zone distincte: Cojocaru, lânga Valea lui Ivan, Săticul de Sus (între valea Largă și Valea Clăbucetului) și Săticul de Jos (între valea Clăbucetului și Valea Jugii).
CITEȘTE ȘI. Ultimă oră. Bărbat mușcat de urs printr-o celebră comună din Argeș
Obiective turistice în Sătic: Barajul mic din Sătic. După barajul mare din Pecineagu, înaintea ieșirii din chei, Dâmbovița mai formează un baraj mai mic (lac de acumulare) în satul Sătic. Colții Ghimbavului.
Un loc retras, puțin cunoscut, făcând parte din Rezervația Naturala Piatra Craiului, cu niște chei înguste și cascade spectaculoase, care fac joncțiunea cu răul Dâmbovița, sub Podul Dâmboviței. Marele Grohotiș. Marele Grohotiș sau cunoscut de localnici că Hojdu Mare este o pânză de pietre instabile pe o porțiune de 4 km având forma unei vai înspumate. Este cel mai important fenomen carstic din Carpați.
CITEȘTE ȘI. Tragedie fără margini într-o cunoscută familie. Ce s-a întâmplat e strigător la Cer
Pe lângă aspectul încântător și uluitor în același timp, Marele Grohotiș ascunde printre pietrele sale o fauna unica în lume: garofiță de munte, planta endemica pentru Piatra Craiului. Din aceasta cauza, traversarea grohotișului se desfășoară doar prin locurile amenajate special. Accesul se face din Comuna Rucăr, satul Sătic, până la Cheile Clăbucet, apoi se urmărește Valea Dragoslovenilor în amonte până la intrarea în Valea Lăncii.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.