Din noiembrie, locuitorii din Schitu Golești s-au aliniat normelor europene privind colectarea selectivă a deșeurilor. Aceștia au învățat să colecteze hârtia și cartonul, separat plasticul și metalul, separat sticla, separat deșeurile biodegradabile și, în fine, separat deșeurile reziduale.
Cei care locuiesc la case nu vor trebui să colecteze separat biodegradabilele: acestora le-a fost dat câte un recipient în care să arunce aceste deșeuri, din care să rezulte compost.
Redactorii Ziarului din Muscel au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni din Schitu Golești cu privire la compostorul care le-a ajuns aproape în toate curțile. Unii sunt extrem de bucuroși că au primit un astfel de recipient, alții mai puțin. L-au pus la adăpost pentru a se gândi ce vor face cu el până la primăvară. Alții îl folosesc pe post de suport pentru sacii de gunoi în care colectează selectiv.
De altfel, pentru cei de la case va fi și cel mai ”greu” de fentat noul sistem de colectare selectivă: potrivit contractului de delegare a serviciului de colectare și transport al deșeurilor, cei care locuiesc la case și care nu sortează deșeurile pe categorii în pubelele indicate vor rămâne cu gunoiul la poartă.
Primăria din Schitu Golești a stabilit ca în a treia joie din lună, locuitorii din Schitu Golești să scoată sacii galbeni la poartă în care strâng cartoane și plastic ca cei care ridică gunoiul să îl poată lua și lăsa la schimb, alți saci noi.
Primarul Vasile Tudorel Miriță este mulțumit de reacția promptă a locuitorilor din Schitu Golești declarând pentru Ziarul din Muscel că este prima localitate unde s-au strâns cei mai mulți saci în urma colectării selective.