ÎN RUCĂR TREBUIE EREDICATE PENTRU TOTDEAUNA ASPECTE DE GENUL:
Corupția sub orice formă trebuie să dispară din instituțiile statului.
Atitudinea nerespectuoasă față de cetățeni în instituțiile în serviciul cetățeanului să fie o amintire tristă (primărie, dispensar, învățământ, poliție, etc.)
Dreptatea să aibă aceeași unitate de măsură pentru toți cetățenii indiferent de funcție, avere, grade de rudenie, interese, etc.
Să jugulăm sărăcia unora ca alții să se îmbogățească peste măsură pe căi oculte.
Să lichidăm vânzarea și cumpărarea voturilor din 4 în 4 ani, după care preocuparea aleșilor este recuperarea banilor, nu rezolvarea problemelor cetățenilor. De 26 de ani, de fapt, s-a vândut viitorul copiilor, acum urmează cel al nepoților.
În locul promisiunilor neonorate să punem fapte care să se vadă.
Să nu mai treacă încă 26 de ani de interese politice ca să se mențină Rucărul în situația de față.
Să nu mai fie induși în eroare cetățenii pentru a-și vinde drumurile, pământul, pădurile către grupuri interesate, apoi aceștia să le vândă la prețuri de 10-20 de ori mai mari către alte pesoane care n-au nimic comun cu interesele Rucărului.
Primarul să fie în serviciul cetățeanului, nu împotriva intereselor lui, sau numai în interesul celor puțini.
Cetățeanul să nu mai fie împiedicat să ajungă la proprietatea sa din motive obscure, de către proprietari apăruți peste noapte.
Cetățeanul să fie despăgubit corect în functie de stricăciunile făcute de animalele sălbatice din fondurile de vânătoare (atacuri asupra ovoinelor, bovinelor, stricăciuni ale pășunilor, fânețelor).
Să nu mai fie vândute pădurile statului de la izvoarele Dâmboviței unor persoane străine comunei prin interpuși rucăreni contra intereselor Rucărului.
Să punem cetățeanul în posesia pământurilor strămoșilor, să așezăm lucrurile acolo unde tradiția și legea ne obligă.
Să igienizăm comuna prin canalizare, stație de epurare, râurile și pâraiele să nu mai fie poluate de o manieră inadmisibilă.
Parcurile comunale să nu mai fie izlaz pentru animale, să arate așa cum arătau altadată cinstind astfel monumentele eroilor.
Străzile lăturalnice neasfaltate să nu mai arate ca niște poteci neîngrijite.
Spațiile verzi și șanțurile din fața curților să fie oglindă a primăriei și a gospodarului.
Cetățeanul să nu mai aștepte cu căciula în mână pe la policlinicile și spitalele din apropierea localității, să nu mai aștepte salvarea care vine târziu, având spitalul în comună, dar cu altă destinație acum.
Tineretul cu diplome universitare să nu mai umble pe la porți străine, să facă munci umilitoare pe sume derizorii pentru că nu suntem capabili să le oferim un loc de muncă adecvat.
Zootehnia să nu mai facă pași mari înapoi de la an la an, fără nici o rentabilitate.
Comercializarea produselor alimentare să nu se mai facă în stradă sfidând cele mai elementare norme sanitare (pericol permanent de contaminare cu germeni patogeni, piața inexistentă).
Dejecțiile, fecalele umane și animaliere să nu mai contamineze străzile și apa, să nu mai existe în comună un pericol iminent de îmbolnăvire cu germeni patogeni pentru populație și animale.
Deratizări, dezinsecții și dezinfecții să fie făcute periodic în spațiile septice – șobolanii și șoarecii să nu mai migreze în gospodăriile din vecinatatea acestora.
Câinii fără stăpâni să fie strânși de pe străzi și conduși spre spații autorizate în acest sens.
Centrul comunei să nu mai fie fără trotuare, fără borduri, fără flori, ci doar cu noroi pe margine.
Spațiile verzi să fie cosite, nu pășunate, iar florile să înlocuiască buruienile.
Apa potabilă să se încadreze în parametrii fizico-chimici, organoleptici și microbiologici conform standardelor în vigoare. Periodic primăria să solicite analize de laborator în acest sens, care să garanteze sănătatea consumatorilor.
Ședințele de consiliu local să aibă loc în prezența oamenilor gospodari, a intelectualilor satului care să susțină interesele oamenilor din cartierele din care provin.
Consilierul local să fie responsabil în fața cetățenilor de tot ce nu face.
Ușa primarului să fie deschisă zilnic cetățeanului cu problemele sale.
Primarul să meargă periodic să verifice în teren cum se pun în execuție dispozițiile date.
Străzile neasfaltate să fie asfaltate, Săticul și Căpitanul, Rîușor-Mara să devină perle ale agroturismului prin amenajarea drumurilor în acest sens.
Crescătorul de animale să nu–și mai păzească produsul în piață în speranța că-l va vinde, el să poată face furaje și să îngrijească animalele, iar cu sprijinul primăriei să rezolve facilitarea comercializării acestor produse către supermarket.
Să nu mai ducem nostalgia Căminului Cultural, a cinematografului, a spitalului, a pieței comunale.
Să scoatem din mentalul unora că numai banii contează, pentru că sărăcia este metafora cinstei, iar iar bogăția nu este un păcat dacă este făcută cinstit, dar câți cinstiți sunt bogați?
Primarul să fie cel mai bun prieten și cel mai sincer partener al cetățeanului.
Să reînființăm un liceu teoretic pe măsura tradiției înaintașilor rucăreni.
Să stingem ura și revolta generată de nedreptăți raportându-ne la adevăr și credință, respect reciproc.
Să apropiem tinerii de noi, să-i formăm pentru a fi buni funcționari publici pentru a prelua conducerea comunei și a instituțiilor statului în general, timpul nu mai așteaptă.
A FI ÎMPREUNĂ ESTE UN ÎNCEPUT, A RĂMÂNE ÎMPREUNĂ ESTE UN PROGRES, A LUCRA ÎMPREUNĂ ESTE UN SUCCES!
ÎN AFARĂ DE DUMNEZEU NIMIC NU ESTE MAI PRESUS DE OM! CU CREDINȚĂ ȘI SERIOZITATE LE VOM ÎNVINGE PE TOATE!
Daca votați pentru dumneavoastră votați cu mine, dacă nu dațile votul celor care au păstorit comuna peste un sfert de secol, pentru că ei se pricep foarte bine să ia orice inclusiv votul dumneavoastră din patru în patru ani.