Stațiunea la granița cu Argeșul, modernizată cu piscine și waterpark. Stațiunea Călimănești – Căciulata este situată la poalele Carpaților Meridionali pe malul râului Olt, la 18 km nord de Râmnicu Vâlcea. Complexul asigură servicii de cazare, masă şi tratament balnear la un înalt standard de calitate.
Stațiunea balneară Călimăneşti – Căciulata reprezintă un element foarte important din punct de vedere al turismului pentru județul Vâlcea, având de asemenea o mulțime de obiective și atracții turistice de vizitat prin jurul ei.
Stațiunea la granița cu Argeșul, modernizată cu piscine și waterpark
Având în vedere faptul că climatul este unul favorabil, aceasta poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Stațiunea este renumită pentru calitățile terapeutice ale apelor folosite pentru tratarea diverselor afecțiuni, dar și pentru frumusețea ei.
Astăzi, stațiunea Călimănești – Căciulata dispune de unități de cazare modernizate, zone de agrement şi divertisment, baze de tratament ultramoderne, numeroase piscine exterioare şi interioare cu apa termală ce sunt dotate cu instalații moderne de hidroterapie şi masaj, jeturi de apă, jacuzzi, dar şi un Aqua Park modern dotat cu tobogane.
Vă puteţi caza la Hotel Căciulata, Hotel Cozia, Hotel Oltul din Complex Balnear Cozia, Hotel Orizont, Hotel Central sau la căsuțe standard în pădurea Căciulata.
Factorii naturali de cură din stațiunea balneară Căciulata sunt:
- bioclimat temperat continental cu influenţe mediteraneene;
- zone împădurite cu drumuri amenajate pentru cura de teren;
- ape minerale captate cu ajutorul unor sonde de mare adâncime (peste 1200 m) cele 12 izvoare atermale si trei termale cu concentrații si compoziții chimice variate: bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, magneziene, hipotane;
Apele minerale se folosesc într-o gamă variată de afecțiuni sub diferite forme:
- în cura interna – crenoterapie;
- în cura externa (bai la cada sau piscina), inhalatii, aerosoli. Continuarea o găsiți AICI.