Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Parc Kretzulescu”, a picat, iar acum, autorităţile locale din Câmpulung încearcă să dreagă ce au distrus cei care ar fi trebuit să ducă la bun sfârşit acest proiect , adică Grup Corint SA Alba Iulia.
S-a început cu Grădina Publică “Merci”, iar aici, muncitorii au descoperit greşeli grave.
Prima este la fântâna din centrul parcului. S-a dorit a fi o fântână care pe timpul noţii să ofere muscelenilor un joc feeric de lumini şi culori. Până aici totul părea să fie în regulă, numai că… s-a descoperit că arhitectul, cel care şi-a pus semnătura pe acest… proiect de anvergură, Anca Coşa, a uitat sau nu a ştiut exact, că apa de la fântână trebuie să se scurgă în reţeaua de canalizare a oraşului, astfel că, apa se scurge pe asfaltul de pe aleea din centrul parcului şi ajunge până la partea carosabilă de la Bulevardul “Pardon”! Pe timpul verii, asta poate că nu ar fi un impediment, însă… iarna, dacă fântâna va funcţiona, apa va face un adevărat patinuar pe aleea centrală a parcului.
Un alt aspect pe care arhitectul l-a omis a fost sistemul de irigaţie al gazonului din parcul central al municipiului Câmpulung, astfel că, dacă veţi vedea salariaţii de la Sera de flori udând cu stropitoarea sau cu furtunul, aşa ca pe vremea lui Ceauşescu, să nu îi apostrofaţi prea tare pentru că eroarea a pornit de la arhitectul Anca Coşa!
Nu ştim exact dacă aşa a dorit doamna arhitect să realizeze acest proiect sau a avut erori din grabă sau, poate… să nu fim răi să spunem neştiinţă, ţinând cont că arhitectul Anca Coşa, a dorit să poată ocupa fotoliul de primar anul acesta, iar în campania electorală a afirmat faptul că datorită ei a existat proiectul Kretzulescu care a fost făcut ca la carte, dar autoritățile locale care au condus primăria, adică managerul de proiect, Călin Andrei a avut grijă să îl facă praf…
Reamintim faptul că valoarea totală a proiectului de reabilitare a Câmpulungului a fost de 32,7 milioane de lei. În cei doi ani de implementare, Câmpulungul a plătit către executanţi 8,4 milioane de lei, primind rambursări de 5,1 milioane lei. Contractul de lucrări are valoare de 30,5 milioane lei şi s-au făcut plăţi de 7 milioane; pentru serviciile de dirigenţie s-au achitat 62,8 mii lei dintr-un total de 322 mii lei; iar publicitatea şi informarea au costat 334,3 mii lei din suma licitată de 687,4 mii lei.