3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Vă invităm într-un tur virtual prin Bazarul iscusit de primăvară organizat la Câmpulung

Alte Știri

Convivial a organizat un program de nota 10 pentru weekendul care s-a încheiat. În cea de-a doua ediție a Bazarului iscusit de primăvară organizat la Câmpulung și-au expus produsele mulți producători locali dar și cei veniți din alte colțuri ale țării care au legătură cu orașul de la poalele Mateiașului dar o să îi vedeți pe toți în cadrul turului virtual.

Cei care au fost în căutarea mărțișoarelor au avut parte de mărțișoare de săpun natural, mărțișoare de pâine cu maia, mărțișoare de brânză maturată, mărțișoare dulci, mărțișoare poetice, mărțișoare desenate, mărțișoare de gem (de trandafir) și mărțișoare de mărțișoare.

În timpul Bazarului a existat și o masă pusă pentru meșterit mărțișoare din materiale reciclate, obiecte găsite în natură și lut.

Primul care ne-a întâmpinat în Bazar a fost Florin Lăzăroiu, un muscelean autentic din satul Piatra al comunei Stoenești. Acesta ne-a convins că firul supergros de lână bio este la mare căutare mai ales de la oaia țurcană cea mai veche și cunoscută rasă de ovine din România ce a rămas în preferințele crescătorilor! Această rasă mai este supra-denumită și ,,Regina Munților” crescând în munții din nordul județului Argeș fără probleme, deoarece este rezistentă și deloc pretențioasă.

,,Dintr-un kilogram de lână ies 2 bucăți de fire pentru tricotat ce se vând cu 50 lei, adică o cantitate de un kilogram. Încerc să o vind și eu pe unde pot. Lâna este de la oile lui tata are multe. Oamenii sunt interesați. Eu am pus andrelele în mâini de la vârsta de 7 ani și am tricotat pe andrele circulare șosete și mănuși. Fac ochiuri pe față pe partea de sus a piciorului, ochiuri pentru talpă, pentru vârf este ceva de migălit dar mie îmi place ceea ce fac”, a spus Florin Lăzăroiu.

Am descoperit-o și pe poeta Ada Carol care iubește la nebunie Câmpulungul. A spus ca are o energie aparte și o inspiră în poeziile sale. De Mărțișor a făcut un îndemn la lectură. Și-a dăruit în mod gratuit cărțile celor care au participat la Bazarul Iscusit.

El este câmpulungeanul care a transformat creionul în artă. Nu a luat lecții de desen, dar spune că face totul cu pasiune și ca pe fiecare bucată de hârtie pune și o parte din sufletul lui.

Pasiunea unei alte câmpulungence a fost transformată în afacere. Face căni cu lut polimeric și din mâinile ei ies cele mai simpatice căni personalizate pentru fiecare client.

Mărțișoarele din lut, noul trend din acest an. Se numește Anastasia și este elevă. Ajutată de sora ei în devenire arhitect a confecționat mărțișoare din lut pe care le-a pictat manual. Apoi a participat cu ele la Bazarul Iscusit pentru a le vinde.

Dulciurile fără zahăr rafinat sunt la mare căutare atât prin copii cât și prin adulți. Ioana Popescu este câmpulungeanca care a adus de la București în orașul de la poalele Mateiașului toate secretele în acest domeniu.

Florile acestea chiar sunt din hârtie! Sunt minunate, create special cu dăruire pentru iubitorii de frumos pe termen foarte lung.

A apărut pâinea cu maia fără drojdie!

Din tot ce arunca la gunoi a ajuns să facă adevărate opere de artă care sunt și la mare căutare!

El este olandezul care a venit în România și a pus pe picioare o fermă de capre. Se numește Jonas Mertens și permite tuturor vizitarea ei, degustarea brânzeturilor iar mai mult decât atât îmbrățișarea caprelor.

Lavanda Mara și atunci când iubești natura și plantele îți vin în ajutor.

Remedii naturale cu tincturi, macerate uleioase, ceaiuri, unguente pentru multe boli.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie