Şeful Ocolului Silvic Câmpulung, Cătălin Oprei a primit tot sprijinul autorităţilor locale pentru depozitul în vederea vânzării de material lemnos către populaţie. Acum, rămâne de văzut de unde va face şeful Oprei rost de material lemnos, pentru că Ocolul Silvic Câmpulung mai are puţină pădure în administrare, în urma retrocedărilor.
Iar mai mult decât atât care vor fi costurile lemnului ce va ajunge la populaţie.
Guvernul a adoptat joi, 5 octombrie, Regulamentul de valorificare al lemnului din pădurile statului. Aceasta reglementează câteva lucruri esențiale în ceea ce privește valorificarea masei lemnoase din fondul forestier care este în proprietatea publică a statului român. Documentul prevede, printre altele, vânzarea directă, fără intermediari, a lemnului de foc către populație și unitățile de interes public local.
La propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, în ședința de Guvern de joi, 5 octombrie, a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, a transmis într-un comunicat Ministerul Apelor și Pădurilor.
Una din noutățile prevăzute în actul normativ se referă la asigurarea, cu prioritate, a lemnului de foc pentru populație.
„Este primul an în care un Guvern își asumă ducerea la îndeplinire întocmai a prevederilor Codului Silvic, care stipulează, încă din 2015, asigurarea cu prioritate a lemnului de foc către populație. Chiar dacă necesarul de lemn de foc al populației României nu poate fi susținut exclusiv din pădurile statului, trebuie să ne asigurăm că tot lemnul de foc pe care aceste păduri îl produc merge direct la cetățenii care au reală nevoie. Astfel, am pus în aplicare prevederea din Codul Silvic care stipulează valorificarea cu prioritate către populație a lemnului de foc rezultat din tăierile de îngrijire, de igienă, sau rezultate din produse accidentale”, a declarat ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană.
Rămâne de văzut cum se va descurca Oprei în această situaţie!