VIDEO: ADEVĂRUL despre moartea generalului Milea scris de un muscelean!
Duminică 28 iulie,de la ora 16.00m Casa Armatei din Câmpulung a fost gazda invitaţilor lereşteanului Gheorghe Niţică, cel care a vrut să scoată la iveală adevărul crunt al morţii generalului Vasile Milea! Niţică a venit cu un nou volum lansat la fix trei ani după primul volum.
Primul volum a fost lansat în vara lui 2016, „Vasile Milea de la soldat la general, în 17 ani. General al Armatei Române, 25 de ani”, o carte-document . Al doilea volum se numeşte ”Generalul Vasile Milea Suicid? Sau Asasinat?!…”.
La lansare au participat personae importante din municipiu, dar şi din comunele învecinate. Prezent la eveniment a fost şi primarul comunei Lereşti, Marian Toader. Acesta este unul dintre persoanele care l-au sprijinit şi ajutat pe profesorul Gheorghe Niţică.
Deschiderea evenimentului a fost făcuta de generalul r. Nicolae Popescu, fostul commandant al Garnizaoanei Câmpulung.
„Oraşul Câmpulung este unul deosebit atât din punct de vedere militar cât şi cultural. Astăzi, profesorul Niţică a lansat o lucrare, foarte importante, o carte în care se dezbate moartea generalului Milea. Domnul Niţică a mai lansat o carete despre moartea generalului Milea, aceasta a doua venint să o completeze pe prima. Îl respect pentru munca pe care a depus-o, pentru greutăţile pe care le-a înfruntat pentru a putea lansa un asemenea manuscris dedicat acelui moment când generalul Milea a murit!”, a precizat generalul Popescu.
Profesor doctor Stan Florea, cel care a prefațat prima carte scrisă de Gheorghe Niţică, îl prezintă pe autor astfel: „Autorul lucrării de față, Gheorghe Nițică, nepotul generalului, cunoscut pentru atașamentul față de familie și cu un puternic simț al dreptății, și-a asumat drumul greu al adevărului. Cercetează spațiul în care a avut loc evenimentul, întocmește schițe, efectuează calcule ale traiectoriei glonțului ucigaș folosind cunoștințele de inginerie și pe cele dobândite în timpul pregătirii militare personale și conchide: Generalul Milea nu s-a sinucis. Generalul Milea a fost «sinucis»”, spunea profesorul Stan în 2016.
Acum, profesorul Stan Florea a prezentat o sinteza a acestei cărţi:” Să prezinţi conţinutul unei lucrări bazate pe cercetarea de documente este foarte greu. De aceea eu răspund cu o întrebare „Avea generalul Milea motive să se sinucidă”, „Erau interese care să determine dispariţia sa?”. O să raspund: Evenimentele din decembrie 1989 sunt foarte complicate pentru ca au fost complicate fortele care le-au generat, pentru că se eludează un fapt foarte important. Înainte de declansarea evenimentelor , a avut loc la Budapesta o declaraţie, în iulie. Aceasta declara Transilvania spaţiu de completempleralitate. Nu mai era recunoscit ca teritoriu românesc, era pământul unde s-au fostmat două popoare făcut din poprorul român şi maghiar. Aici trebuie găsită explicaţia principală a perezenţei armatei române în strada, avea de apărat graniţele , bogăţiile solului şi a subsolului şi a fiinţei naţionale. De acceea cred că pozitia armatei şi a generalului este de misiune militară pe care a avut-o armata intotdeauna. Armata a fost întotdeauna în stradă… (…) Atunci ne întrebăm avea cineva interesul să dispară un comandant de armată? Avea! Să analizăm forţele care au participat la revoluţie, sau lovitura de stat sau la încercarea de restauraţie sau restituţio in integro…În stradă au ieşit oameni nemulţumiţi de situaţia grea în care se aflau. Alături de ei s-au aflat oameni nemulţumiti de situaţia în care erau dar s-au asociat şi forţe revendificative nemulţumite de evoluţia istorică, reprezentanţi ai fostelor partide poliţie, etc…”, a mai spus profesorul Stan.
Un alt invitat al profesorului Niţică, preotul Ion Cojocaru, a subliniat: „Nu am crezut că domnul profesor o să recidiveze cu a doua carte despre generalul Milea, şi în serile noastre de taină, am văzut câtă dorinţa are de a studia probele în Parchetul Militar şi m-am gândit ca domnul profesor pe lângă faptul că are legături de rudenie cu generalui, dl prof a sacrificat luni de zile să pună în pagină, şi din câte am frunzărit şi eu cartea, să vedeţi schiţele, să vedeţi unde era biroul generalului, să vedeţi de unde s-a tras, foarte multe lucruri puse cap la cap nu se leagă. (….) Rezumatul celeilalte cărţi este clar că domnul general Vasile Milea a fost omorât, că de la Est, că de la Vest, că dinăuntru sau de departe. Cert este că după ce vom citi aceasta carte că ne vom întări această convingere şi cu cât vom avea mai multe argumente de pus pe masă vom şti că la vremuri tulburi acest om a ştiut să liniştească corabia şi să neţină uniţi în demnitate, în onoare şi mai ales în credinţă!”.
Autorul Gheorghe Niţică, după ce a ascultat tot ce au avut invitaţii să spună cu privire la acest volum lansat, a precizat: ”Sunt exact 3 ani, pe 28 iulie 2016 am lansat prima carte. Acum pe 28 iulie 2019 a doua. La prima carte mi-am făcut cuvântul, dar nu am putut să-l citesc, eram plin de ură, sunt şi acum. Mă revoltă faptul că deşi sunt documente clare din care rezultă că a fost omorât nu s-a făcut nimic. S-a spus la ordin că a fost sinucidere. Sunt revoltat ca nu s-a făcut nimic. Eu spun sigur, am certitudinea că decl care a dat neînceperea urmăririi penale nu a citit nicio filă din dosar. Cel care a făvcut-o, un căpitan, a acoperit o crimă. A ajuns să ia declaraţia în 2005 că nu a argumentat că generalul Milea a fost ucis sau s-a sinucis… Am scris în carte că e NUP cu stele… Apare unul pe la televiziune mereu, general Voicu… spune el cum a fost omorât generalul Milea şi de cine. Spune el care a ascuns probe, el care este autorul morţii soţilor Ceauşescu în 25 decembrie. Oamenii ăia au fost omorâţi fără judecată! El a stat în spatele crimelor. Mi s-a spus „Nu ţi-e prică domnule că te belesc ăştia?”, nu pot spune ce am răspuns… Sunt oameni care au stat lângă generalul Milea în acele momente grele, sunt oameni care au plătit cu viaţa…”