VIDEO. Ce ascunde clădirea de lux din Muscel. Cândva era un mare punct de atracție atât pentru români și străini. Peste un an va fi dată în folosință oamenilor care doresc să facă tratamente de specialitate și nu numai. Obiect al unei tranzacții realizată în timpul pandemiei, Complexul Măgura de la Bughea de Sus, care include și băile pentru tratament balneo, a intrat într-un proces de reabilitare ce se va finaliza la sfârșitul anului 2025.
CITEȘTE ȘI. Locuitorii din Câmpulung Muscel trebuie să iasă în stradă dacă mai vor redeschiderea circulației rutiere pe celebrul Bulevard Pardon
Noii proprietari au modernizat, deocamdată, clădirea cu destinație hotelieră, urmând ca în viitor să se amenajeze complexul și din punct de vedere al destinației balneoclimaterice.
Bughea de Sus are statut de stațiune turistică de interes local. Iar Băile Bughea constituiau pe vremuri o destinație pentru pensionarii care beneficiau de bilete de tratament prin casele de pensii. Cu activitatea suspendată de câțiva ani, Băile vor reintra în circuit, mai ales că în anul 2019 Guvernul le-a inclus Master Planul de turism balnear.
CITEȘTE ȘI. Codul Rutier 2024. Ups ce facem în sensul giratoriu cu mașina, mai nou!?
@www.ziaruldinmuscel.ro
CITEȘTE ȘI. Orașul din România super cunoscut. Puțini știu că ascunde cea mai mare cupolă de vitralii din lume
Complexul Măgura a fost scos la vânzare în anul 2015 la preţul de 1 milion de euro. Băile Bughea sau Complexul Măgura au intrat pe mâna unor oameni de afaceri….printre care și fostul consilier local, Dorin Mirea care a împrumutat personal cu mulți bani Ferma Crețișoara, beneficiarul investiției. Constructorul este Calorex International Trade SRL, din București.
Centru spa pentru sănătatea la Bughea de Sus
Situate în vecinătatea municipiului Câmpulung, Băile de la Bughea de Sus, sau Complexul Măgura nu au fost un subiect de interes pentru mulţi dintre musceleni şi argeşeni.
CITEȘTE ȘI. Satul unic din România, binecuvântat de o mână divină, luat cu asalt de foarte multe personalități și călători străini. Acum turiștii vin ca la Mecca
Băile Bughea au fost cunoscute de-a lungul timpului, ca unul dintre locurile unde suferinzii îşi căutau sănătatea. În anul 1958, medicul Mircea Constantinescu şi Ion Dobrescu, publică un volum intitulat „Staţiunea Balneo-Climatică Bughea de Sus”, cu sprijinul Societăţii Ştiinţelor Medicale din R.P.R. În cadrul acesteia, cei doi vin cu o serie de precizări ştiinţifice privind bogăţiile naturale ale localităţii, efectele tămăduitoare ale izvoarelor termale, dar şi numele celor care au fost proprietarii acestor băi.
VIDEO. Ce ascunde clădirea de lux din Muscel. Cândva era un mare punct de atracție atât pentru români și străini
CITEȘTE ȘI. Zile libere în 2025. S-a terminat cu huzurul și vacanțele interminabile pentru puturoși
De-a lungul timpului au fost o serie de probleme cu terenul dar și cu cele două izvoare. Au mai fost discuții legate de S.C Muscelul S.A care a cumpărat acţiuni de la FPS şi astfel a pretins tot timpul că a devenit proprietar al terenului Bughea Băi unde de-a lungul timpului nu s-a făcut nicio investiție.
CITEȘTE ȘI. Digi RCS-RDS oferă la toți clienții un telefon super șmecher care mai e și foarte scump
Complexul Turistic Balneoclimateric Bughea de Sus va prinde din nou viață!
Hotelul va avea 32 de camere cu 2 și 3 locuri și 7 izvoare cu licență cu ajutorul cărora se vor trata foarte multe afecțiuni medicale. Blocul hotelier are patru nivele cu spații tehnice la subsol, restaurant, terasă și bar de zi. Proprietatea se întinde pe o suprafață de 9.500 de metri pătrați. Complexul este situat la o altitudine de 590 metri la poalele Munților Iezer și la 5 kilometri de Câmpulung Muscel.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.