4.6 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

VIDEO: Concursul “Fără ură, cu toleranţă”, se derulează şi la Şcoala “Oprea Iorgulescu” din Câmpulung!

Alte Știri

Organizatia Salvati Copiii România, pentru a combate fenomenul de bullying în grupurile de copii, indiferent de forma în care se produce, lanseazã o competitie de proiecte adrestã elevilor, desfãsuratã sub titulatura “Fãrã urã, cu toleranţã”. Concursul derulat cu ocazia Zilei Internationale a Sigurantei pe Internet se încadreazã în miscarea globalã de combatere a discursului instigator la urã “No hate speech movement”.

Elevii clasei I-a B din cadrul Scolii «Oprea Iorgulescu» din Câmpulung, coordonaţi de profesorul Carmen Ionela Ungureanu, au acceptat provocarea Organizaţiei Salvaţi Copiii, participând la concursul de proiecte pe tema «Fără ură, cu toleranţă», având ca principal scop creşterea nivelului de informare cu privire la efectele pe care situaţiile de bullying le au asupra tuturor celor implicaţi, fie că aceste persoane au rolul de victimă, agresor sau martor.

Concursul “Fără ură, cu toleranţă” este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net (www.oradenet.ro), susţinute de Ministerul Educației Naţionale.

Nefiind la prima participare la acest gen de concurs, profesorul coordonator Carmen Ionela Ungureanu, a abordat tematica anului 2017, «Fără ură, cu toleranţă», la nivelul de înţelegere a micilor şcolari. Acţiunile desfăşurate în cadrul acestui proiect se doresc a fi măsuri de prevenire cu privire la intensificarea discursului instigator la ură (DIU), faţă de grupurile vulnerabile din societatea actuală.

Concursul “Fără ură, cu toleranţă”, lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017, conține mai multe probe:

  1. O dezbatere în şcoală pe tema «Fără ură, cu toleranţă»

În cadrul acesteia, invităm să fie dezbătute în clasă posibilele cauze ale situaţiilor de bullying menţionate în Anexa 1, precum şi efectele lor pe termen scurt, mediu şi lung asupra tuturor celor implicaţi, fie că acestea au rolul de victimă, agresor sau martor.

  1. Acţiunea publicăs-a realizat cu participarea elevilor şi familiilor acestora, pe tema «Fără ură, cu toleranţă»

Scopul acestei acţiuni este acela de a creşte nivelul de informare şi conştientizare cu privire la efectele bullyingului asupra tuturor celor implicaţi, indiferent care este rolul lor în situaţia de agresiune.

Bullying-ul este în general caracterizat ca un comportament agresiv intenţionat care este menit să provoace disconfort şi durere, implică un dezechilibru de putere şi tărie între agresor şi victimă şi se manifestă repetitiv şi regulat.

Impactul este resimţit în fiecare dimensiune de dezvoltare psihologică emoţională, socială, comportamentală şi cognitivă.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie