Aici, primarul Ion Marin se mândreşte cu unul dintre cele mai impresionante monumente din ţară. Monument ridicat în anul 1935 (la comanda generalului Dan Zaharia) în memoria eroilor Primului Război Mondial. Un monument sub care se odihnesc osemintele acestora.
Alături de cetățeni din comuna Stoenești s-a aflat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu:
“Nicolae Iorga spunea că <<Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții>>. Și cred că așa este, dar după ce am văzut și am trăit aici, la Stoenești, alături de dvs., sunt optimist și încrezător în viitorul nostru.
Ascultând slujba preoților părinți, dar și modul în care au fost citite numele tuturor eroilor și modul cum au fost pomeniți, dar mai ales văzând numărul mare de persoane prezente cred că poporul acesta va dăinui.
Doar uitându-mă la copiii aceștia frumoși, îmbrăcați în portul popular tradițional muscelean, am încredere că portul, tradiția, obiceiurile – ceea ce ne definește ca neam – vor fi duse mai departe.
Bineînțeles și cu sprijinul bisericii, aceasta fiind prima semnificație a acestei zile, Înălțarea Domnului. Cea de-a doua semnificație a zilei este legată de cinstirea eroilor și ați făcut-o așa cum se cuvine.
Dar, noi, Consiliul Județean Argeș avem, din punct de vedere administrativ, și un parteneriat puternic cu Primăria Stoenești, cu primarul Ion Marin.
În baza acestui parteneriat a fost modernizat drumul județean DJ 725 Stoenești – Dragoslavele. Comuna Stoenești are și o semnificație personală pentru mine. Aici, în urmă cu 23 de ani, mi-am început activitatea profesională.
Ascultând numele eroilor am realizat că pe o parte din urmașii lor chiar i-am cunoscut și sunt mândru de asta. Am numai prieteni la Stoenești și la Cetățeni.
Îmi doresc ca în continuare să cinstiți eroii acestui neam, să ducem mai departe tradițiile pentru a demonstra că pe acest pământ au trăit oameni care au făcut fapte mari!”