VIDEO. Grădina Botanică a Câmpulungului, cu plante exotice de sute de ani. Oraşul de la poalele Mateiașului se mândreşte cu un arbore deosebit, a cărui poveste se leagă de celebrul scriitor, Jules Verne.
La Câmpulung există Vila Golescu care periodic își deschide porțile pentru vizitatori.
În această vilă se păstrează arhivele lui Vasile Golescu. Strânse la colecție, amintiri cu privire la studiile lucrărilor sale și crearea parcului splendid pe terase în care vă invităm să mergeți.
CITEȘTE ȘI. Aeroportul de lângă Câmpulung. Câte zboruri sunt pe săptămână spre Londra
Din păcate Vila Golescu era o emblemă pentru turiștii care ajungeau în zonă. Avea tot timpul porțile deschise. Acum este mai greu să ajungi aici. Trebuie să primești aprobări de la Capitală. Iar locuitorii orașului sunt tare dezamăgiți de acest lucru. Este o valoare pentru urbea musceleană care trebuie pusă în valoare tot timpul celor care îi vizitează.
CITEȘTE ȘI. Lista cu cele mai frumoase nume de fete din lume. Care este semnificația acestora? Sunt WOW
Trebuie să descoperiți speciile aclimatizate aici, în special pini Douglas, Ginko Biloba. Copacul lalea este și el o minune a naturii care nu este deloc o varietate indigenă iar planul frumos al parcului, cu vedere spre vale este uimitor. O hartă a parcului vă va ghida peste tot.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
VIDEO. Grădina Botanică a Câmpulungului, cu plante exotice de sute de ani
Vila Golescu este un exemplu al acestei vieți europene. Constructorul Vasile Golescu a studiat ingineria la Ecole des Eaux și Forêt de Nancy din Franța. Această școală, înființată în 1824 de către regele Charles X, a primit studenți din întreaga Europă și mai ales mulți români care au contribuit la organizarea gospodăririi pădurilor imense și splendide din România.
CITEȘTE ȘI. O casă inedită din Câmpulung Muscel este luată cu asalt de turiștii din România și nu numai
Ce nu știați despre Parcul Vilei Golescu
Aflată pe strada Dimitrie Golescu (în prezent Soldat Golescu) la nr. 3, vila este construită de silvicultorul Vasile Golescu, fiul revoluţionarului paşoptist Alexandru Golescu–Arăpilă.
Şcolit la Paris şi Nançy, şef al Ocolului Silvic Muscel, intelectual de prestigiu, botanist desăvârşit, Vasile Golescu a realizat în parcul vilei o adevărată grădină botanică, cu plante exotice, aduse din America de Nord, China, Japonia, Caucaz etc., aclimatizate la condiţiile locale, cum nu se găsesc multe în ţară.
CITEȘTE ȘI. Un magazin surprinzător se deschide la Mall-ul din Câmpulung Muscel. E la mare căutare în toată România
Aici pot fi admirate magnolii cu flori albe, arborele cu lalele (Liryodendron tulipifera), arborele pagodă (Ginkgo biloba), Duglasul verde (Pseudostuga taxifolia), Duglasul albastru (P. glauca), toate din America de Nord, Salcâmul japonez (Sophora japonica), Molidul de Caucaz (Picea orientalis), etc.
Oraşul Câmpulung se mândreşte cu un arbore deosebit, a cărui poveste se leagă de celebrul scriitor, Jules Verne.
CITEȘTE ȘI. Cel mai spectaculos drum din Argeș va fi reabilitat. Investiția este de aproape 80 milioane de euro
Copacul este cunoscut sub numele de „Tulipan” sau „Arborele cu lalele” şi are o istorie la fel de interesantă precum florile sale galben-verzui cu puţină nuanţă de portocaliu. Se spune că acest tip de arbore înfloreşte o dată la şapte ani. Ciudat este faptul că şi anul trecut tulipanul din Câmpulung a înflorit, bucurându-i pe localnicii din zonă şi nu numai.
CITEȘTE ȘI. Video viral cu primărița Elena Lasconi. Ce i-a trecut prin cap să facă!
Înflorirea are loc în perioada aprilie – iunie, florile rezistând între 3 si 6 săptămâni, în funcţie de vârstă, dimensiunile arborelui şi mai ales de condiţiile de mediu.
În mijlocul parcului întins pe o suprafaţă de numai o jumătate de hectar, se află frumoasa construcţie “Vila Ştefan Golescu”, după numele naşului de căsătorie a lui Alexandru Golescu-Arăpilă cu Caterina Vlădoianu. Vila este construită în stilul vechilor case boiereşti, după proiectul ing. Vasile Golescu. Prezintă la faţada principală un foişor deschis pe coloane din piatră de Albeşti.
CITEȘTE ȘI. România de la Argeș. O plantă a ajuns coșmarul oamenilor. Crește în asfalt, prin case și nu poate fi ucisă în niciun fel
O construcţie situată la nord de vilă este inspirată din arhitectura cantoanelor silvice austriece. Locul este luat cu asalt pentru peisajul unic și de cei care doresc să se căsătorească și să rămână cu amintiri de neuitat.
CITEȘTE ȘI. Supermarketul care te PREMIAZĂ cu vouchere dacă le dai monedele strânse la PUȘCULIȚĂ
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.