4.6 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

VIDEO: Klaus Iohannis adus la Mausoleul Mateiaș cu un microbuz blindat! GALERIE FOTO

Alte Știri

Prezența președintelui României, Klaus Iohannis la Mausoleul Mateiaș a reprezentat punctul cel mai important în zona Muscel. Nu s-a scris faptul că președintele a fost așteptat mai bine de trei ore de invitați, veterani, primari, preoți, politicieni, deoacere programul de la Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I” a decalat evenimentul la Mausoleul Mateiaș care a început cu o oră mai târziu.

Iohannis a fost adus la Mausoleul Mateiaș cu un microbuz albastru blindat în care se aflau mai mulți elevi. Șeful Statului le-a vorbit tinerilor despre educație și și-a adus aminte de vremea când era profesor.  A făcut băi de mulțime, a ieșit din tipare, dând peste cap pe cei care îi asigurau securitatea la eveniment. Nu au fost incidente, evenimentul s-a încheiat cu multe poze care au rulat pe Facebook, făcute de musceleni prezenți la Mausoleul Mateiaș pentru a-l vedea pe președintele țării.

Cei prezenți au îndurat frigul de afară ca să îl aștepte pe președinte, mai ales liberalii din Argeș ce au venit într-un număr mare. Au fost prezenți reprezentanții organizațiilor de la Rucăr, Câmpulung, Pitești, Albeștii de Muscel. Alături de președintele PNL Argeș, Iani Popa au venit și o serie de primari cum ar fi cel de la Corbi, Costești. Nu au lipsit din peisaj nici PSD-iști, au fost prezenți primarul Mioveniului, Ion Georgescu, senatorul Șerban Valeca, deputatul Simona Bucura Oprescu, deputatul Cătălin Rădulescu, consilieri județeni, primari din localitățile învecinate. După eveniment, președintele a stat de vorbă cu veteranii de război, dar și cu unii politicieni prezenți la eveniment. Vezi galerie foto!

Preşedintele a ţinut un discurs în care a amintit pierderile suferite de provinciile române în timpul primului Război Mondial şi a chemat românii să participe la proiectul de ţară pentru următorii 100 de ani.

„Onoraţi veterani de război şi din teatrele de operaţii,

Domnule Ministru,
Înaltpreasfinția Voastră,
Doamnelor şi domnilor parlamentari,
Domnule Primar,
Domnule Președinte al Consiliului Județean,
Domnule Subprefect,
Doamnelor și domnilor primari şi reprezentanţi ai comunităţilor locale,
Doamnelor şi domnilor,

S-a scurs un secol de la evenimentele tragice din toamna anului 1916, de la jertfa eroilor români a căror memorie o cinstim aici. Ei sunt doar o parte din cei aproape 800.000 de militari şi civili, cu care ţara noastră se înscrie în cronica tragică a Marelui Război. Sacrificiul lor nu-l vom uita niciodată!

Locurile în care ne aflăm sunt purtătoarele unora dintre cele mai importante trăsături şi valori identitare româneşti.

De la felul în care s-au organizat și au muncit, de la modul în care și-au obținut și apărat drepturile și până la portul de care întotdeauna au fost mândri, muscelenii au adus o contribuţie importantă la construirea identităţii naţionale.

Pe aceste meleaguri oamenii au ştiut dintotdeauna să lupte pentru valorile lor sociale şi culturale și să le transmită spre păstrare noilor generaţii, să aibă grijă de limbă, carte și învăţătură.

Dacă vrem să cinstim memoria eroilor noștri, a celor care prin curaj și iubire de țară au făcut posibil idealul Marii Uniri, nu va fi suficient doar să înălțăm monumente, să depunem coroane și să ne reamintim de ei în momente festive.

Va trebui să ne redescoperim valorile și să le respectăm. Va trebui să ne încurajăm și promovăm educația, cultura, excelența și performanța, să apreciem contribuția fiecăruia și rezultatele în toate domeniile.

Doamnelor și domnilor,

Prin angajarea în Primul Război Mondial, România dovedea apartenența ei deplină, până la sacrificiu, la spațiul şi procesele politice europene, ce ne marchează de un secol destinul.

Unul dintre mesajele pe care ni le lasă evenimentele dramatice de acum un secol este acela al corespondenţei dintre interesele naţionale cele mai importante şi viziunea şi construcţia unei Europe a păcii, bazată pe respectul drepturilor fundamentale ale omului, statului de drept şi democraţiei pluraliste.

La 100 de ani de la acele momente vorbim despre un nou proiect de țară, al României europene, al unei Românii moderne și prospere, care participă cu propria identitate la construcția europeană.

Cred că un astfel de proiect trebuie să identifice în primul rând care este drumul pe care ţara noastră va trebui să îl parcurgă pentru a oferi românilor siguranţă şi prosperitate.

Avem astăzi nevoie mai mult decât oricând de o viziune care să persiste în timp, dincolo de interesele politice de moment.

Vă chem să fim cu toţii parte la acest proiect, astfel ca, peste un secol de acum înainte, urmaşii noştri să se uite în urmă cu mândrie şi cu recunoştinţă faţă de efortul colectiv al unei naţiuni determinate să-şi atingă adevăratul potenţial.

Vă mulţumesc!” Vezi video!

 

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie