Robotul Mugurel pe traseu la Trofeul Câmpulung Muscel. Piloții Dani Oțil și Ciprian Lungu au făcut cunoștință, chiar pe traseul Trofeului Câmpulung Muscel 2019, la parcul service, cu Mugurel.
Mugurel nu este un pasionat al motorsportului însă este, asemeni bolizilor pe care piloții îi conduc, un produs de excelență. Mugurel este robotul construit de echipa Watt’s App, formată din elevi de la Colegiul Național “Dinicu Golescu”, iar împreună cu câștigat campionatul mondial de robotică FIRST Championship 2019 din Detroit, SUA. Elevii, cu toții olimpici, au venit însoțiți de profesorul lor îndrumător, Octavian Dumitrașcu.
Robotul construit de olimpicii musceleni este atât de ușor de utilizat, încât și un băiețel de șase ani a demonstrat că îl poate manevra cu maximă precizie.
,,Toată echipa s-a înființat acum 3 ani, când competiția FTS a ajuns în România, de la an la an echipa a avut rezultate din ce în ce mai bune, anul trecut am atins apogeul când am câștigat locul I în România și ne-am calificat la faza internațională din America unde și acolo am făcut o figură bună și am ajuns până în semifinală.
Competiția de anul acesta ne găsește din nou pregătiți, am venit la VTM pentru a face o legătură între piloți și robotică, până la urmă sunt lucruri asemănătoare. Competiția de anul acesta va fi una similară cu cea de anul trecut, am început pregătirile încă de acum, faza regională va avea loc în luna martie. Dacă ne vom califica faza finală va avea loc la începutul lunii aprilie. Mugurel este robotul de anul trecut, nu am început să construim la robotul de anul acesta pentru că tema diferă de la an la an. Pentru anul trecut robotul trebuia să adune niște minerale din aur și argint, adică cuburi și bile, trebuia să le pună într-un coș. La final și începutul jocului robotul trebuia să se dea jos de pe acel coș și la final să se agațe. Tema a fost inspirată din călătoria în spațiu. Robotul să fie agățat de o rachetă, cobora, explora teritoriul, aduna resurse după care se urca pe rachetă și se întorcea la destinație”, a declarat Andrei Duță.
La Trofeul Câmpulung Muscel, Mugurel l-a impresionat pe Dani Oțil cu aptitudinile sale. El i-a adus mănușile și casca de pilot cunoscutului sportiv și om de media, fix înainte de prima manșă de calificări de sâmbătă. În schimb, Mugurel l-a impresionat pe Ciprian Lupu, primul pilot profesionist cu dizabilități din România, a cărui mașină de curse este modificată special pentru ca acesta să poată concura.
Ciprian s-a interesat de performanțele roboțelului care a cucerit lumea și a lansat și o provocare elevilor de la Colegiul Dinicu Golescu: să creeze un sistem care să permită persoanelor cu dizabilități să aibă acces până la etajul unde se află și sala de ședințe a Primăriei Câmpulung, după ce vineri a avut dificultăți pentru a accede acolo.
Până la a găsi soluții pentru această provocare, elevii de la colegiul din Câmpulung au una și mai mare: se pregătesc pentru o nouă competiție unde speră să își apere titlul câștigat anul acesta în America. Dacă anul acesta robotul a trebuit facă față unui scenariu în care trebuia să aselenizeze și să adune cât mai multe minerale pe care să le depoziteze în diferite spații, acum scenariul va fi altul.
Vă reamintim că la ediția din 2017, Bogdan Oncescu, medaliat cu aur la toate competițiile europene și internaționale de informatică și elev tot al Colegiului “Dinicu Golescu”, a fost în postura de navigator al lui Bogdan Cuzma la una din manșele de recunoașteri. Brothers Motor Sport continuă să promoveze excelența atât în lumea sportului, cât și în celelalte domenii.