3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

VIDEO. Sute de oameni la mânăstirea Robaia. Cu rulotele la perla ascunsă din Argeș

Alte Știri

Sute de oameni la mânăstirea Robaia. Cu rulotele la perla ascunsă din Argeș. Mănăstirea Robaia este mai puțin cunoscută față de Mănăstirea Curtea de Argeș. Cu toate acestea, este la fel de impresionantă. Aici, pare că timpul s-a oprit, iar locul este unul de vis pentru orice credincios.

În cazul în care treceți prin județul Argeș, ar trebui să vă rezervați câteva minute pentru a vedea Mănăstirea Robaia. Este situată la doar 25 de km distanță de orașul Curtea de Argeș. Mănăstirea este surprinzătoare, iar simplitatea și smerenia ei sunt aparte.

VIDEO. Sute de oameni la mânăstirea Robaia. Cu rulotele la perla ascunsă din Argeș

Pe perioada verii, curtea este plină de flori, iar iarna pădurea acoperită de zăpadă oferă turiștilor un peisaj deosebit. Aici călugărițele trudesc în fiecare zi pentru a păstra intact acest mic colț de rai.

Originea acestui loc nu este cunoscută. Se spune că primul lăcaș de cult a fost ridicat în zonă în secolul XIV, atunci fiind sub ocrotirea patriarhului Constantinopolului. Următoare informație cu privire la originea ei are loc 200 de ani mai târziu, atunci când logofătul Pârvu a cumpărat pământ în zonă.

Se crede că numele mănăstirii vine de la un eveniment tragic din istoria ei. În noapte de Înviere, tătarii au năvălit în interiorul mănăstirii, iar bărbații au fost luați ca robi. Vreme de 100 de ani, nu se mai știe nimic. Până când în 1644, Mușat din Furduești reconstruiește vechea biserică.

Astăzi mânăstirea Robaia a fost luată cu asalt de mii de credincioși. Locașul de cult poartă hramul Sfântul Gheorghe. Mulți au venit cu rulotele și au rămas peste noapte, pentru a participa la slujbă.

Mânăstirea Robaia mai este vestită pentru „Fântâna de leac”, reamenajat, la 28 aprilie 1995, prin contribuția familiilor: Tudora și Ion Andrei, Ana și Paul Sorescu.

În fiecare an, cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii, are loc o slujbă cu procesiune, împreună cu Sfântul Maslu, oficiată de mulți preoți, la care se adună o mulțime de credincioși, primind ca sfințenie apa dătătoare de tămăduiri.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie