15.7 C
Campulung Muscel
duminică, 8 septembrie, 2024

VIDEO. Trafic infernal. Transfăgărășanul s-a transformat într-un bulevard din București

Alte Știri

VIDEO. Trafic infernal. Transfăgărășanul s-a transformat într-un bulevard din București. E nebunieeee, de când s-a închis Valea Oltului. Se formează coloane de mașini pe mai mulți kilometrii. Nu e vorba doar de turiști. Una din principalele cauze ale coșmarului este nelipsitul selfie. Pe kilometri întregi se circula în fermoar, pe un sens sau altul. Nu au fost raportate pozne cu urși până acum.

CITEȘTE ȘI. Când se deschide adevărata Cetate a lui Vlad Țepeș din Argeșul de poveste. Turiștii o vor lua cu asalt, la cum e în prezent

Transfăgărășanul și DN1, în zona Comarnic-Predeal, au devenit cele mai aglomerate rute în fiecare zi. CNAIR atenţionează şoferii care tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, ”este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de animale şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora”.

CITEȘTE ȘI. România de la Argeș. Cât e o noapte de cazare la pensiunea Monicăi Anghel din Muscel

VIDEO. Trafic infernal. Transfăgărășanul s-a transformat într-un bulevard din București

România este cunoscută ca fiind o țară plină de locuri spectaculoase, însă în vârful topului este vestitul Transfăgărășan, drumul care i-a uimit pe străinii de pretutindeni. Drumul în sine începe din localitatea Bascov din județul Argeș și se termină abia în apropierea Cârțișoara din județul Sibiu. Traseul are în total o lungime de 152 de kilometri, drum ce necesită un carburant bun care să nu vă creeze probleme.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

@www.ziaruldinmuscel.ro

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

Drumul spectaculos face legătura dintre două provincii istorice ale României, Muntenia și Transilvania. De-a lungul timpului, oamenii au văzut potențialul turistic pe care drumul îl are și au construit locuri unde se pot caza turiștii care vin de departe și nu pot realiza traseul într-o singură zi.

CITEȘTE ȘI. Argeșul are povești. Au apărut rechinii în spectaculosul baraj Râușor, din nordul județului

Ideea construirii acestui drum care i-a uimit și pe străini a fost a lui Nicolae Ceaușescu. Drumul a fost finalizat în anul 1974 din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au dus la întârzierea lucrărilor cu aproximativ un an. Înițial traseul trebuia să poarte numele dictatorului Nicolae Ceaușescu, însă acesta a refuzat și a primit numele pe care o întreagă planetă îl cunoaște, cel de Transfăgărășan.

CITEȘTE ȘI. Cu cât se vinde o cabană de top din munți construită pe vremea lui Ceaușescu de către Banca Națională a României

Acest proiect măreț a atras după el și câteva zeci de muncitori care și-au dat viața pentru construirea drumului. Potrivit datelor oficiale, ar fi murit un total de 40 de oameni pentru construirea Transfăgărășanului. În memoria celor decedați s-au construit două monumente, unul la cota 1.200, Poarta Geniștilor și Poarta Întâlnirii, la cota 1.600.

Drumul ajunge la o altitudine maximă de 2.042 de metri, în zona tunelului de la Bâlea. Această cifră îl face al doilea cel mai la înălțime drum din România, după Transalpina, care are o altitudine maximă de 2.145 de metri.

CITEȘTE ȘI. Se dau vouchere de 400 euro de la Stat. Cine sunt norocoșii zilei

Pe traseu turiștii trec pe lângă lacul glaciar Bâlea, loc în care din 2005 se construiește în fiecare an un hotel de gheața din blocurile de gheață luate din lacul glaciar. Acest proiect este realizat în mai puțin de o lună și este format în întregime din zăpadă și gheață. Hotelul de gheață este funcțional între lunile ianuarie și martie, iar turiștii se pot caza pentru o experiență unică.

CITEȘTE ȘI. Schimbări majore la voucherele sociale. Ce valoare au și cine sunt noii beneficiari

Transfăgărășanul rămâne unul dintre cele mai frumoase trasee, atât din România, cât și din lume și este alegerea potrivită pentru cei care sunt în căutare de “o gură de aer” în afara orașelor.

CITEȘTE ȘI. Stațiunea șmecheră pentru pensionari de care aceștia habar nu au! E ideală vara și e din povești

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO din orașul lui Lasconi. Aici locuiește un celebru medic cu apucături ciudate

VIDEO din orașul lui Lasconi. Aici locuiește un celebru medic cu apucături ciudate. Nici nu se poate descrie în...

Alte știri din aceeași categorie